De stroom volgen

Zelfs als ik op vakantie ben kan ik het niet laten. Of misschien wel juist omdat ik op vakantie ben.

Het begin van de vakantie is voor mij een periode van loslaten, en dat vind ik moeilijk. Ik ben dan ook geheid de eerste paar dagen niet te genieten, ondanks mijn goede voornemen om vanaf het eerste moment ‘echt met vakantie’ te zijn. Ik weet druk te maken over de meest onzinnige dingen, zoals een apart geluidje ergens in de camper (voor degenen die die ervaring niet hebben: er zijn altijd aparte geluidjes in een camper…), de korte sokken die ik vergeten ben of domweg dat ik niet weet waar we vannacht gaan staan en hoe lang we dus nog moeten rijden.

Gelukkig ken ik mezelf zo onderhand een beetje en kan ik om mezelf lachen als ik weer het volgende ding heb gevonden dat niet goed is. Deze keer geef ik mezelf de eerste paar dagen om lekker te chagrijnen.

Gisteravond leek het me een goed idee dat ik even bewust stil zou staan bij het afgelopen werkjaar. Ik heb mezelf daarom een aantal vragen gesteld, daarvoor heb ik de Ontwikkelingsformule van Rudy Vandamme gebruikt:

  1. Wat ging er goed en wil ik behouden?
  2. Wat wil ik toevoegen?
  3. Wat wil ik loslaten, waar wil ik mee stoppen?

Vandaag ben ik begonnen met het beantwoorden van de vragen en dat heeft me veel inzicht opgeleverd. En rust, want nu heb ik inzicht gekregen in wat me nog dwars zat van afgelopen werkjaar en waar ik keuzes te maken heb.

Al met al kom ik tot de conclusie dat ik lekker bezig ben. Wel komen er inderdaad nog een aantal interessante keuzes aan, want ik krijg het drukker en kan niet alles meer doen wat op me af komt. Afgelopen jaar heb ik het werken aan websites al afgestoten, het komende jaar zal ik me verder focussen.

Maar eerst genieten van de vakantie. De eerste drie dagen zitten erop en ik ben al niet chagrijnig meer. Dat belooft nog wat voor de komende 2,5 week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *