Renske Douwes Dekker

Renske Douwes Dekker

Waar ik voor sta & ga

Ontwikkelingsgericht
Mijn benadering is ontwikkelingsgericht; dat wil zeggen dat kennis en vaardigheden altijd in ontwikkeling (moeten) blijven en moet aansluiten op de behoefte van de ander. In de praktijk betekent dit voor mij een continue zoektocht naar effectiever gedrag van zowel de deelnemer als van mijzelf. Steeds nieuwsgierig en kritisch kijken naar welke theorie of model dan ook en vooral de lol daarvan blijven inzien!

Reflectie
Ik zie mijzelf meer als een procesbegeleider dan als een trainer; deelnemers blijven zelf verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Natuurlijk komen er, naast ervaringsgerichte oefeningen, regelmatig modellen en theorieën uit “mijn rugzak” die ik graag de deelnemers voorleg als suggestie. Het aanleren van vaardigheden kan wat mij betreft niet losstaan van momenten van (zelf)reflectie.

Maatwerk
Ik geniet van de interactie met en tussen de deelnemers en wat dat oplevert aan nieuwe inzichten voor allen, inclusief mezelf. Ik voel me het beste als ik kan aansluiten bij wat voor de groepsleden nodig is. Daarmee is iedere training die ik geef een training op maat.

Achtergrond & specialisatie

Sinds 2001 ben ik als trainer communicatieve vaardigheden actief bij onder andere de Nederlandse Orde Van Advocaten, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Stichting Klachten Ondersteuning in de Gezondheidszorg. In 2007 ben ik gestart als bemiddelaar in conflicten en in 2009 heb ik daar ontwikkelingsgericht coachen aan toegevoegd. Om meer theoretische verdieping te krijgen heb ik in 2005 Conflictmanagement gestudeerd aan de universiteit van Maastricht en diverse coaching opleidingen gevolgd aan het Vandamme Instituut.

Ook leuk om te weten

Woonachtig in verschillende landen en culturen, waaronder Suriname en Ierland, ben ik van jongs af aan doordrongen van de vele manieren om een gelukkig bestaan op te bouwen. De vanzelfsprekendheid om met een open en nieuwsgierige blik naar andere levensstijlen te kijken komt mij goed van pas in mijn professionele rol.