Martin Dongelmans

Waar ik voor sta & ga

“Ga uit van het goede en ontwikkel dat!” Dit is waar mijn werk en leven om draait. Vanaf kinds af aan heb ik een fascinatie voor leer- en ontwikkelprocessen. Ik ben gezegend met een speelse nieuwsgierigheid en een wil om zaken te doorgronden. Deze combinatie van drijfveren zorgt dat ik anderen, inclusief organisaties, positieve transformaties kan helpen realiseren.

Organisaties- en ketens zijn de speelplaats waar ik me graag begeef. Na mijn studie bedrijfskunde ben ik als Management & Lean/6S consultant bij veel (non-) profit organisaties aan de slag gegaan met het begeleiden van proces- en organisatietransformaties. Als organisatie antropoloog-, en psycholoog richt ik me op de mens, de groep en cultuur als uitgangspunt van transformaties. Als coach maak ik graag contact met de hoofdrolspeler in organisaties: jij als mens! Ik word erg enthousiast van positieve psychologie, (persoonlijk) leiderschap en het helpen oplossen van paradoxen in organisaties.

Mijn kernwaarden: Nieuwsgierigheid, behulpzaamheid, gelijkwaardigheid en vooruitstrevendheid

Achtergrond & specialisatie

Na mijn masters Strategic Management, en Entrepreneurship aan de Erasmus RSM heb ik mij als consultant continu ontwikkeld in adviesvaardigheden, procesbegeleiding en diverse soft skills. Je zou kunnen zeggen dat je met mij best een goed gesprek kan voeren. Ik ben gecertificeerd Lean 6S Green Belt met 5 jaar ervaring in de praktijk. Ik heb een NOBCO geaccrediteerde coachopleiding afgerond. Ook ben ik TMA professional en TMA Team professional. Ik probeer continu de balans te vinden in het aanscherpen en inzetten van mijn analytische en organiserende vaardigheden, naast mijn invoelende en coachende vaardigheden.

Ook leuk om te weten

Ik ben een echte familieman. Met twee kindjes en een topvrouw. En dit combineer ik graag met ondernemerschap. Ik mediteer, beoefen yoga en zit graag op de racefiets. Ik houd van in beweging zijn en begeef me graag onder de mensen. Als ik toch stil zit, dan is het om mijn kennis bij te spijkeren en te lezen (doel is 250+ pagina’s per week); je bent tenslotte nooit klaar met leren en ontwikkelen! Spreek me ook vooral eens aan als je net als ik houdt van (serious) gaming. Dit doe ik graag en begeleid ik ook met veel liefde in organisaties.