28 maart 2018: Thema-avond

Leiderschap en zingeving

Waarom zou ik juist bij dit bedrijf gaan werken? Hoe kan ik werk doen dat ik echt belangrijk vind? Wat heb ik nodig om mijn werk als zinvol te ervaren? Hoe voorkom ik dat ik richting een burnout ga?

Als leidinggevende krijg je steeds vaker te maken met zingevingsvraagstukken. Natuurlijk spelen die bij jezelf, maar steeds vaker wordt een beroep op je gedaan door medewerkers. Vaak niet eens expliciet, maar je voelt wel aan dat er soms meer speelt dan alleen een praktische vraag. Denk ook aan de millennials die ‘zinvol werk’ een van de belangrijkste redenen vinden om bij een werkgever aan de slag te gaan.

Duurzaam inzetbaar

Veel stress- en burnoutverschijnselen zijn terug te voeren op zingevingskwesties. Mensen kunnen veel aan, mits ze het werk dat ze doen belangrijk en zinvol vinden en zich verbonden voelen. Wat kun je als leidinggevende doen om je mensen te ondersteunen bij zingevingskwesties en zo bij te dragen aan hun duurzame inzetbaarheid? Deze avond ontdek je verschillende antwoorden waar je mee verder kunt in jouw praktijk.

Vind je het leuker om samen met een collega, klant of vriend(in) te komen? Meld je nu aan en neem gratis iemand mee!

Bij de prijs inbegrepen

Informatie

  • Datum: woensdag 28 maart 2018
  • Aanvang: 19.30u (ontvangst vanaf 19.00 uur)
  • Locatie: Vergaderzaal restaurant Amis, Dorpsstraat Vo Steenstraat 81, 3732 HH De Bilt
  • Prijs: € 75,- (excl. BTW)
  • Inclusief: boek en borrel

Inhoud

Heb je een leidinggevende rol of functie en kun je wel wat handvatten gebruiken voor het omgaan met zingevingsvraagstukken? Kom dan op woensdagavond 28 maart naar De Bilt:

  • Ilse Vooren en Merlijn Koch, auteurs van ‘Zin kun je maken‘ geven in een interactieve sessie inzicht in de verschillende facetten van zingeving en wat je daar concreet mee kunt. Hun boek is bij de prijs inbegrepen, als je het boek al hebt krijg je korting op de bijeenkomst.
  • Bas Poppe presenteert met het Vorkmodel van Rudy Vandamme een kader waarmee je zingevingsvraagstukken een plek kunt geven in de dagelijkse omgang met je mensen.

Daarna ga je met de andere deelnemers dieper in op het thema. Dat doen we onder begeleiding van een facilitator met de methodiek van de Ontwikkelcirkel.

Programma

19.00 – 19.30: Ontvangst

19.30 – 20.00: Zingeving in leiderschap (Ilse Vooren & Merlijn Koch)

20.00 – 20.30: Het Vorkmodel als kader voor leiderschap (Bas Poppe)

20.30 – 20.45: Pauze

20.45 – 21.30: Ontwikkelcirkel rond het thema ‘leiderschap en zingeving’

21.30 – 21.45: Terugkoppeling en afronding

21.45 – 22.30: Netwerkborrel